10 lucruri pe care le-am învățat în primul an de Brand AdVenture

Publicat de pe Jun 5, 2014 | 0 comentarii

10 lucruri pe care le-am învățat în primul an de Brand AdVenture

1. Timpul ți-e cel mai bun prieten. Că trece. Profită și fă ceva pentru tine în fiecare zi!

2. Nu poți pune copyright pe o idee. Mai devreme sau mai târziu, vei descoperi că nu ești singur/ă pe nișa pe care credeai că ai descoperit-o.

Spre exemplu: Acum un an, un studiu al industriei de PR din România plasa brandingul personal pe ultimul loc în topul serviciilor cerute de clienți. Într-o piață a brandurilor mari, de companie, eu insistam că totul pornește de la individ. Profesioniști pe care îi respect și la a căror părere țin mă priveau la acel moment cu îngăduință, dar și cu neîncredere. Între timp, au apărut cel puțin 3 proiecte noi de acest fel, subiectul și-a făcut loc pe cât mai multe agende și conferințe și nu mi-ajung degetele de la o mână ca să număr consultanții de branding personal pe care îi cunosc.

3. Înveți în fiecare zi, de la absolut oricine și niciodată suficient. (Și, apropo de punctul 1, devii mai înțelept cu fiecare zi).

4. Să fii criticat e rău, dar nici să fii lăudat nu e ușor. Nimic nu îi poate speria mai rău pe unii decât validarea propriilor idei.

5. There’s really no limit to how many times I will watch The West Wing! (După mine, cel mai bun film de strategie politică, oratorie și comunicare! Ever!!!)

6. Pune întotdeauna întrebările potrivite…

7. … și ASCULTĂ răspunsurile! Până la capăt. Nu mai „anticipa” ce ți se spune! E foarte posibil să nu o nimerești.

8. Haina chiar îl face pe om. Și trebuie să investești în asta. Stilul vestimentar este o știință și se educă. Vorbește cu un profesionist!

9. Brandul personal care ne vine cel mai repede în minte este Steve Jobs. (Notă pentru mine: citește-i biografia!)

10. Poți contura destul de bine profilul unui om după vacanțele pe care le alege – unde se duce, în ce condiții, cum se poartă cu tovarășii săi de drum și cu oamenii de prin partea locului, ce lasă în urmă, ce aduce înapoi.

Mulțumesc pentru gândurile bune! Să înceapă aventura anului 2! :)

Share Button

Tu ce părere ai?

Your email address will not be published. Required fields are marked *